Logo no.boatexistence.com

Når et ikke-konkurrerende inhibitormolekyl binder seg til a?

Innholdsfortegnelse:

Når et ikke-konkurrerende inhibitormolekyl binder seg til a?
Når et ikke-konkurrerende inhibitormolekyl binder seg til a?

Video: Når et ikke-konkurrerende inhibitormolekyl binder seg til a?

Video: Når et ikke-konkurrerende inhibitormolekyl binder seg til a?
Video: Деннис МакКенна: Обманчивые психоделики, сознание 2024, Kan
Anonim

Types Of Inhibition: Eksempelspørsmål 7 Forklaring: Ikke-konkurrerende hemming oppstår når en inhibitor binder seg til et allosterisk sted for et enzym, men bare når substratet allerede er bundet til aktiv side. Med andre ord kan en ikke-konkurrerende inhibitor bare binde seg til enzym-substratkomplekset.

Hvor binder ikke-konkurrerende hemmere seg til et enzym?

I ikke-konkurrerende hemming, binder inhibitoren seg på et allosterisk sted atskilt fra det aktive stedet for substratbinding. Ved ikke-konkurrerende inhibering kan derfor inhibitoren binde målenzymet sitt uavhengig av tilstedeværelsen av et bundet substrat.

Når et ikke-konkurrerende inhibitormolekyl binder seg til et sted på et enzym, endres formen på det aktive stedet slik at substratmolekylene ikke lenger kan binde seg?

En ikke-konkurrerende inhibitor hindrer enzymatisk virkning ved å binde seg til en annen del av enzymet. Dette andre stedet, kjent som det allosteriske stedet, er stedet på et enzym hvor et molekyl som ikke er et substrat kan bindes, og dermed endre formen på enzymet og påvirke dets evne til å være aktiv. 5.

Hva gjør en ikke-konkurrerende hemmer med et enzym?

Ikke-konkurrerende hemming er en type enzymhemming der hemmeren reduserer aktiviteten til enzymet og binder seg like godt til enzymet enten det allerede har bundet substratet eller ikke.

Hvilken form for enzymet binder en ren ikke-konkurrerende hemmer seg til?

Forklaring: Det riktige svaret er "ren ikke-konkurrerende hemming." Ikke-konkurrerende hemming, eller blandet hemming, er når inhibitoren binder seg til både det frie enzymet og enzym-substratkomplekset, men kanskje ikke binder likt til begge.

Anbefalt: