Logo no.boatexistence.com

Hvor oppstår mutasjoner i DNA?

Innholdsfortegnelse:

Hvor oppstår mutasjoner i DNA?
Hvor oppstår mutasjoner i DNA?

Video: Hvor oppstår mutasjoner i DNA?

Video: Hvor oppstår mutasjoner i DNA?
Video: How mutations, or variations, can lead to genetic conditions 2024, April
Anonim

Mutasjoner kan skyldes DNA-kopieringsfeil som er gjort under celledeling, eksponering for ioniserende stråling, eksponering for kjemikalier k alt mutagener eller infeksjon med virus. Kimlinjemutasjoner forekommer i egg og sæd og kan overføres til avkom, mens somatiske mutasjoner forekommer i kroppsceller og overføres ikke.

Hvor oppstår mutasjoner i DNA-replikasjon?

Dette kan være en dårlig eller en god ting. En mutasjon er en endring som skjer i vår DNA-sekvens, enten på grunn av feil når DNA kopieres eller som følge av miljøfaktorer som UV-lys og sigarettrøyk. Mutasjoner kan oppstå under DNA-replikasjon hvis feil er gjort og ikke korrigert i tide.

Hvor oppstår mutasjoner DNA eller RNA?

Mutasjoner er endringer som skjer i nukleotidsekvensen til DNA.

Hvor må mutasjoner skje?

Ervervede (eller somatiske) mutasjoner forekommer i DNA til individuelle celler på et tidspunkt i løpet av en persons liv. Disse endringene kan være forårsaket av miljøfaktorer som ultrafiolett stråling fra solen, eller kan oppstå hvis det gjøres en feil da DNA kopierer seg selv under celledeling.

I hvilken fase oppstår DNA-mutasjoner?

Mutasjoner forekommer under DNA-replikasjon før meiose. Kryss over under metafase I blander alleler fra forskjellige homologer til nye kombinasjoner. Når meiosen er fullført, har de resulterende eggene eller sædcellene en blanding av mors og fars kromosomer.

Anbefalt: