Logo no.boatexistence.com

Indikasjoner for tyreoidektomi ved multinodulær struma?

Innholdsfortegnelse:

Indikasjoner for tyreoidektomi ved multinodulær struma?
Indikasjoner for tyreoidektomi ved multinodulær struma?

Video: Indikasjoner for tyreoidektomi ved multinodulær struma?

Video: Indikasjoner for tyreoidektomi ved multinodulær struma?
Video: Hypertyreose (Graves' sykdom og andre) - Oversikt 2024, Kan
Anonim

Formål: Indikasjonene for kirurgisk behandling av multinodular goiter (MNG) er trykksymptomer, mistanke om malignitet og kosmetiske bekymringer Vi rapporterer vår kliniske erfaring med å utføre total tyreoidektomi (TT)) for MNG, med fokus på utfall og komplikasjoner, for å evaluere effektiviteten.

Hva er indikasjonene på tyreoidektomi?

Indikasjoner inkluderer kreft i skjoldbruskkjertelen, giftig multinodulær struma, giftige adenomer, struma med trykksymptomer, Graves' sykdom som enten ikke reagerer på medisinsk behandling eller som medisinsk behandling kanskje ikke behandler bli informert, for eksempel de som prøver å bli gravide.

Bør en multinodulær struma fjernes?

De fleste pasienter trenger ingen behandling Noen ganger kan kirurgi for å fjerne hele eller det meste av skjoldbruskkjertelen utføres, spesielt hvis en multinodulær struma er stor og pasienten føler at den er skjemmende. Men fjerning av en norm alt fungerende kjertel kan føre til at en pasient trenger tyroksin for livet.

Når bør skjoldbruskknuter fjernes?

Generelt trenger ikke godartede skjoldbruskknuter å fjernes med mindre de forårsaker symptomer som kvelning eller problemer med å svelge Oppfølgingsultralydundersøkelser er viktige. Noen ganger kan det være nødvendig med en ny biopsi i fremtiden, spesielt hvis knuten vokser over tid.

Når er skjoldbruskkjerteloperasjon nødvendig?

Operasjon i skjoldbruskkjertelen utføres av flere årsaker og kan omfatte symptomatiske skjoldbruskknuter, tilbakevendende skjoldbruskkjertelcyster, struma, Graves' sykdom, og for å utelukke eller behandle kreft i skjoldbruskkjertelen. Formålet med skjoldbruskkjertelkirurgi er å fjerne deler av eller hele skjoldbruskkjertelen. Du vil vanligvis være på sykehuset én natt.

Anbefalt: