Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer sakserne fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer sakserne fra?
Hvor kommer sakserne fra?

Video: Hvor kommer sakserne fra?

Video: Hvor kommer sakserne fra?
Video: Where did the Anglo-Saxons come from? The Mythologies 2024, Kan
Anonim

Folket vi kaller angelsaksere var faktisk innvandrere fra nord-Tyskland og Sør-Skandinavia Bede, en munk fra Northumbria som skrev noen århundrer senere, sier at de var fra noen av mektigste og krigerske stammer i Tyskland. Bede navngir tre av disse stammene: anglerne, sakserne og jutene.

Er saksere og vikinger det samme?

Vikinger var pirater og krigere som invaderte England og styrte mange deler av England i løpet av 900- og 1100-tallet. Saksere ledet av Alfred den store slo tilbake angrepene til vikinger. Sakserne var mer siviliserte og fredselskende enn vikingene. Saksere var kristne mens vikinger var hedninger.

Hvordan kom sakserne til England?

Anglo-sakserne forlot sine hjemland i Nord-Tyskland, Danmark og Nederland og rodde over Nordsjøen i trebåter til Storbritannia De seilte over Nordsjøen i sin lange tid. skip, som hadde ett seil og mange årer. … The Angles slo seg ned i East Anglia.

Hva skjedde med sakserne?

Da Edward døde i 1066, valgte engelske Witan Harold (sønn av Godwin, jarlen av Wessex) som den neste kongen. … Harold skyndte seg sørover og de to hærene kjempet ved Slaget ved Hastings (14. oktober 1066). Normannerne vant, Harold ble drept, og William ble konge. Dette satte en stopper for angelsaksisk og vikingstyre.

Er normannerne vikinger?

Norman, medlem av de vikingene, eller norrøne, som slo seg ned i Nord-Frankrike (eller det frankiske riket), sammen med deres etterkommere. Normannerne grunnla hertugdømmet Normandie og sendte ut ekspedisjoner for erobring og kolonisering til Sør-Italia og Sicilia og til England, Wales, Skottland og Irland.

Anbefalt: