Logo no.boatexistence.com

Hvor brukes vaskemidler?

Innholdsfortegnelse:

Hvor brukes vaskemidler?
Hvor brukes vaskemidler?

Video: Hvor brukes vaskemidler?

Video: Hvor brukes vaskemidler?
Video: How much laundry detergent should you use? 2024, Kan
Anonim

Vaskemidler. Vaskemidler er overflateaktive midler (overflateaktive midler) som brukes for industriell og husholdningsrengjøring, og også til andre formål (f.eks. som emulgatorer for en rekke produkter).

Hvorfor brukes vaskemidler?

Hvorfor bruker vi vaskemiddel til å vaske klær? Vaskemiddel blandes med vann for å fjerne skitt og olje fra klær … Vaskemiddel renser ved å forårsake en kjemisk reaksjon med vann for å tvinge skitt og rusk ut av klærne. Vaskemidler arbeider med vann for å løsne smuss som er fanget i klesmaterialet og rense dem bort.

Hva er vaskemiddeleksempel?

Typiske ikke-ioniske vaskemidler er basert på polyoksyetylen eller et glykosid. Vanlige eksempler på førstnevnte inkluderer Tween, Triton og Brij-serienDisse materialene er også kjent som etoksylater eller PEGylater og deres metabolitter, nonylfenol. Glykosider har et sukker som deres uladede hydrofile hodegruppe.

Hva er vaskemidler og forklar?

Et vaskemiddel er et overflateaktivt middel eller blanding av overflateaktive stoffer som har rengjøringsegenskaper i fortynnet oppløsning med vann … Vaskemidler har en tendens til å være mer løselige i hardt vann enn såpe fordi sulfonatet til vaskemiddel binder ikke kalsium og andre ioner i hardt vann like lett som karboksylatet i såpe gjør.

Hvordan fungerer vaskemidler?

Hvordan fungerer vaskemidler? Såper og vaskemidler er laget av lange molekyler som inneholder hode og hale. Disse molekylene kalles overflateaktive stoffer; diagrammet nedenfor representerer et overflateaktivt molekyl. Hodet på molekylet tiltrekkes av vann (hydrofilt) og halen er tiltrukket av fett og skitt (hydrofob).

Anbefalt: