Logo no.boatexistence.com

Når oppnås profittmaksimering?

Innholdsfortegnelse:

Når oppnås profittmaksimering?
Når oppnås profittmaksimering?

Video: Når oppnås profittmaksimering?

Video: Når oppnås profittmaksimering?
Video: Profit maximization | APⓇ Microeconomics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Følgelig oppnås fortjenestemaksimering ved et punkt der marginale inntekter er lik marginale kostnader Dette punktet representerer et optimum for både bedriften og samfunnet som helhet. Dette er fordi den maksimale mengden varer eller tjenester produseres med det gitte settet med ressurser som er tilgjengelig på det tidspunktet.

Hvordan oppnås fortjenestemaksimering?

Den generelle regelen er at firmaet maksimerer fortjenesten ved å produsere den mengden produksjon der marginale inntekter tilsvarer marginale kostnader … For å maksimere fortjenesten, bør firmaet øke bruken av input opp til det punktet hvor innsatsens marginale inntektsprodukt er lik marginalkostnadene.

Når vil fortjenesten maksimeres?

En leder maksimerer fortjenesten når verdien av den siste enheten av produktet (marginale inntekter) er lik kostnadene ved å produsere den siste produksjonsenheten (marginalkostnaden).

Hvordan vet du om du maksimerer fortjenesten?

Profit er maksimert til mengden av produksjon der marginale inntekter er lik marginale kostnader Marginale inntekter representerer endringen i total inntekt knyttet til en ekstra produksjonsenhet, og marginalkostnad er endring i totalkostnad for en ekstra produksjonsenhet.

I hvilken teori får vi begrepet profittmaksimering?

I den neoklassiske teorien om firmaet, er hovedmålet for et forretningsfirma profittmaksimering.

Anbefalt: