Logo no.boatexistence.com

I ionebyttekromatografi?

Innholdsfortegnelse:

I ionebyttekromatografi?
I ionebyttekromatografi?

Video: I ionebyttekromatografi?

Video: I ionebyttekromatografi?
Video: Miyagi & Эндшпиль feat. Рем Дигга - I Got Love (Official Video) 2024, Kan
Anonim

Ionekromatografi (eller ionebytterkromatografi) separerer ioner og polare molekyler basert på deres affinitet til ionebytteren … I denne typen kromatografi er den stasjonære fasen negativt ladet og positivt ladede molekyler er lastet for å bli tiltrukket av det.

Hva er prinsippet for ionebytte?

Ionebytte er prosessen der ioner i en løsning transformeres til et fast stoff som frigjør ioner av en annen type, men med samme polaritet. Dette betyr at ionene i løsningene erstattes av forskjellige ioner som opprinnelig var til stede i det faste stoffet.

Hvilke forbindelser er separert ionebytterkromatografi?

Ionebytterkromatografi er mye brukt for å separere forskjellige forbindelser, inkludert karbohydrat- og alkoholisomerer samt sukkerfosfater og nukleotiderEn typisk stasjonær fase for ionebytterkromatografi er sterkt tverrbundet styren eller divinylbenzenpolymer modifisert med forskjellige funksjonelle grupper.

Hva måler ionebyttekromatografi?

Ionekromatografi brukes til vannkjemianalyse. Ionekromatografer er i stand til å måle konsentrasjoner av hovedanioner, som fluor, klorid, nitrat, nitritt og sulfat, så vel som hovedkationer som litium, natrium, ammonium, kalium, kalsium, og magnesium i deler-per-milliard (ppb).

Er ionebytterkromatografi kolonnekromatografi?

Ionebytterkromatografi utføres oftest i form av kolonnekromatografi. Det finnes imidlertid også tynnsjiktskromatografiske metoder som i utgangspunktet fungerer basert på prinsippet om ionebytte.