Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er ammoniakk boran fast?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er ammoniakk boran fast?
Hvorfor er ammoniakk boran fast?

Video: Hvorfor er ammoniakk boran fast?

Video: Hvorfor er ammoniakk boran fast?
Video: Dangerous Hydrogen Storage chemicals: Boranes. 2024, Kan
Anonim

Forbindelsen er et fast stoff ved romtemperatur, primært på grunn av di-hydrogenbinding og dipol-dipol-interaksjoner. Selv om ammoniakkboran og diamoniat av diboran har samme kjemiske formel, er de svært forskjellige i stabilitet.

Er ammoniakk noen gang fast?

Ammoniakk er en fargeløs gass med en karakteristisk skarp lukt. Den er lettere enn luft, dens tetthet er 0,589 ganger luftens. Det blir lett flytende på grunn av den sterke hydrogenbindingen mellom molekyler; væsken koker ved −33,3 °C (−27,94 °F), og fryser til hvite krystaller ved −77,7 °C (−107,86 °F).

Er ammoniakkboran løselig i vann?

7.4 Transition Metal Nanoparticles Catalysts in Hydrogen Generation from the Hydrolysis of Ammonia Boran. Ammoniakkboran løses i vann for å danne en løsning som er stabil i fravær av luft. Imidlertid frigjøres hydrogen ved sin syrekatalyserte hydrolyse i vandig løsning (Eq. (7.2)) [124].

Hvorfor er NH3BH3 et fast stoff?

NH3BH3 er et fast stoff ved romtemperatur med et høyt smeltepunkt på 104 °C sammenlignet med forbindelser som isoelektronisk C2H6 som smelter ved –183 °C. Dette skyldes først og fremst dipol-dipol-interaksjoner og et nettverk av dihydrogenbindinger.

Hvordan lages ammoniakkboran?

Ammoniakkboran kan syntetiseres ved å kombinere ammoniakkklorid og natriumborhydrid og deretter dekomponere det til THF. Den kan også dannes ved å kombinere diboran og ammoniakk ved lave temperaturer.

Anbefalt: