Logo no.boatexistence.com

Når mensen kommer tidlig?

Innholdsfortegnelse:

Når mensen kommer tidlig?
Når mensen kommer tidlig?

Video: Når mensen kommer tidlig?

Video: Når mensen kommer tidlig?
Video: Tryllelegen fikser fødselen 2024, Juli
Anonim

En rekke faktorer kan føre til at en menstruasjon blir tidlig. Hvis dette skjer innimellom, er det sannsynligvis ingen grunn til bekymring, siden variasjoner i menstruasjonssyklusen er vanlige. Tidlig menstruasjon skyldes ofte hormonelle endringer, spesielt under pubertet og perimenopause.

Hvorfor skulle mensen komme en uke for tidlig?

En tidlig menstruasjon kan skyldes livsstilsendringer som perioder med stress, anstrengende trening eller drastiske vektendringer som endrer hormonproduksjonen din. Men tidlig menstruasjon kan også være forårsaket av underliggende tilstander som polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og endometriose.

Hvor tidlig kan mensen komme?

De fleste jenter starter mensen når de er rundt 12 år, men de kan begynne så tidlig som 8, så det er viktig å snakke med jenter fra de er små for å være sikre på de er forberedt. Svar på spørsmål eller muligheter når de dukker opp, og vær ikke flau. Perioder er naturlige.

Kan stress føre til at mensen kommer tidlig?

Stressnivåer påvirker ofte den delen av hjernen din som kontrollerer hormonnivåene dine – hypothalamus – som betyr at stresset du opplever kan føre til at mensen kommer når du ikke venter det – noe som betyr at det ermulig at mensen kommer tidlig.

Er det greit å ha mensen etter 15 dager?

Den gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen er 28 dager lang, men kan variere fra 24 til 38 dager. Hvis en menstruasjonssyklus er kortere, kan en person ha en menstruasjon mer enn én gang i måneden Selv om sporadiske endringer i menstruasjonssyklusen ikke er uvanlig, kan det å oppleve to menstruasjoner i måneden tyde på en underliggende problem.

Anbefalt: