Logo no.boatexistence.com

Hva er somatogravisk illusjon?

Innholdsfortegnelse:

Hva er somatogravisk illusjon?
Hva er somatogravisk illusjon?

Video: Hva er somatogravisk illusjon?

Video: Hva er somatogravisk illusjon?
Video: 5 Ways Somatogravic Illusion Kills Pilots 2024, Kan
Anonim

Somatogravisk illusjon er tendensen – i mangel av visuelle referanser – til feilaktig oppfatte akselerasjon som en økning i tonehøydeholdning, en oppfatning som kan få piloter instinktivt til å lage nese- ned innganger selv om flyet flyr i vater.

Hva forårsaker somatogravisk illusjon?

Somatograviske illusjoner oppstår under raske akselerasjons- og retardasjonsflyvninger. Nærmere bestemt oppstår denne illusjonen vanligvis når det er begrenset utvendig sikt og en pilot reagerer på kroppssanser over faktisk flyvei og instrumentavlesninger.

Hva er somatogravisk luftfart?

En optisk illusjon som kan resultere i romlig desorientering. En rask akselerasjon under takeoff kan skape en illusjon av å være i en nese-opp holdning. Den desorienterte piloten vil presse flyet inn i en nese-lav, eller dykke, holdning.

Hva er inversjonsillusjon?

En optisk illusjon som kan føre til romlig desorientering for piloten Dette er forårsaket av en brå endring fra klatring til en rett og jevn flytur, som kan stimulere sanseorganene for mye for gravitasjon og lineær akselerasjon, og som gir en illusjon av å velte bakover.

Hva er reversibel perspektivillusjon?

Reversible Perspective Illusion. Om natten kan et fly se ut til å bevege seg bort fra et andre fly når det faktisknærmer seg et andre fly. Denne illusjonen oppstår ofte når et fly flyr parallelt med en annens kurs.

Anbefalt: