Logo no.boatexistence.com

Hvor kommutativ er matrisemultiplikasjon?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommutativ er matrisemultiplikasjon?
Hvor kommutativ er matrisemultiplikasjon?

Video: Hvor kommutativ er matrisemultiplikasjon?

Video: Hvor kommutativ er matrisemultiplikasjon?
Video: Is matrix multiplication commutative | Matrices | Precalculus | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Matrisemultiplikasjon er ikke kommutativ.

Hvordan viser du at en matrisemultiplikasjon ikke er kommutativ?

For eksempel er multiplikasjon av reelle tall kommutativ siden om vi skriver ab eller ba, er svaret alltid det samme. (dvs. 34=12 og 43=12). Så for å vise at matrisemultiplikasjon IKKE er kommutativ, trenger vi bare å gi ett eksempel der dette ikke er tilfelle. Dette kalles disproof av moteksempel

Er matrisemultiplikasjon alltid abelsk?

Mengdene Q+ og R+ av positive tall og mengdene Q∗, R∗, C∗ av ikke-null tall under multiplikasjon er abelske grupper … Mengden Mn(R) av alle n × n reelle matriser med addisjon er en abelsk gruppe. Imidlertid er Mn(R) med matrisemultiplikasjon IKKE en gruppe (f.eks. har nullmatrisen ingen invers).

Er multiplikasjon alltid kommutativ?

Matematiske strukturer og kommutativitet

En kommutativ semigruppe er et sett utstyrt med en total, assosiativ og kommutativ operasjon. … (Addisjon i en ring er alltid kommutativ.) I et felt er både addisjon og multiplikasjon kommutative.

Hva er 2 eksempler på kommutative egenskaper?

Kommutativ egenskap for addisjon: Endring av rekkefølgen på tillegg endrer ikke summen. For eksempel, 4 + 2=2 + 4 4 + 2=2 + 4 4+2=2+44, plus, 2, lik, 2, pluss, 4. Assosiativ egenskap til tillegg: Endring av gruppering av tillegg endrer ikke summen.

Anbefalt: