Logo no.boatexistence.com

Er alle elastomerer varmeherdende?

Innholdsfortegnelse:

Er alle elastomerer varmeherdende?
Er alle elastomerer varmeherdende?

Video: Er alle elastomerer varmeherdende?

Video: Er alle elastomerer varmeherdende?
Video: What Are Elastomers? 2024, Kan
Anonim

Elastomerer er vanligvis herdeplast (krever vulkanisering), men kan også være termoplastiske (se termoplastisk elastomer). … Som et resultat av denne ekstreme fleksibiliteten kan elastomerer reversibelt strekke seg fra 5–700 %, avhengig av det spesifikke materialet.

Er elastomer varmeherdende?

Elastomerer er definert av deres svært store deformerbarhet med praktisk t alt fullstendig gjenvinnbarhet. … Disse elastomerene er ofte inkludert i kategorien "termoseter", som er polymerer med en nettverksstruktur som genereres eller "settes" av termisk induserte kjemiske tverrbindingsreaksjoner.

Hva er forskjellen mellom herdeplast og elastomer?

Termoherdende plast er harde, glassaktige polymermaterialer som er permanent tverrbundet tre- dimensjon alt via kjemiske hovedvalensbindinger.… Elastomerer er formstabile plaster som imidlertid er elastisk formbare og har et glassovergangspunkt som er under påføringstemperaturen.

Er gummi en termoplast?

Kenskapene til selvklebende materialer

Termoplastisk gummi er en relativt ny klasse polymer Den har løseligheten og termoplastisiteten til polystyren, mens den ved omgivelsestemperatur har seigheten og elastisitet av vulkanisert naturgummi eller polybutadien.

Er TPE bedre enn gummi?

Selv om TPE-materialer har forbedret seg dramatisk de siste 20 årene, er de fortsatt generelt dårligere når det gjelder fysiske egenskaper. Alt annet likt vil gummimaterialer norm alt ha bedre strekkfasthet, forlengelse, og spesielt kompresjonssett.

Anbefalt: