Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er scaphoid-serien orden?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er scaphoid-serien orden?
Hvorfor er scaphoid-serien orden?

Video: Hvorfor er scaphoid-serien orden?

Video: Hvorfor er scaphoid-serien orden?
Video: Hvorfor er lykken så lunefuld // Steffen Bruun (Live at DR Koncerthuset) 2024, Kan
Anonim

Scaphoid-serien. Dette settet med røntgenbilder av håndleddet er tatt for å evaluere pasienter med posttraumatisk radial-side håndleddssmerter med mistanke om skafoidfraktur eller scapholunate leddbånd Disse pasientene er ofte unge menn som har f alt på utstrakt øvre ekstremitet under en idrettsskade.

Hva er en scaphoid-serie?

Skaphoid-serien består av en posteroanterior, skrå, lateral og vinklet posteroanterior-projeksjon Serien undersøker håndleddsbeina med fokus hovedsakelig på scaphoid. Den undersøker også det radiokarpale og det distale radiokarpale leddet sammen med den distale radius og ulna.

Hva er den beste utsikten for å se et skafoidbrudd?

Standardvisninger varierer mellom institusjoner, men de fleste bruker minimum 3 visninger: PA, ekte lateral, og semipronated oblique med, i mange tilfeller, ulnaravvik. Pasienten med skafoidfraktur holder ofte håndleddet i radial avvik, og forkorter derved skafoidet og begrenser vurderingen.

Hvorfor brukes ulnaravvik for scaphoid-visninger?

Ulnaravvik er nødvendig da det flytter skafoidet bort fra radius og roterer det i palmer-aspektet , minimerer overlagring og oppnår en ren PA-projeksjon 2 -4.

Hvorfor er skafoidbrudd mest vanlig?

Årsak. Et skafoidbrudd oppstår vanligvis når du faller på en utstrakt hånd, med vekten landende på håndflaten. Enden av det større underarmsbenet (radiusen) kan også knekke ved denne typen fall, avhengig av håndens posisjon ved landing.

Anbefalt: