Logo no.boatexistence.com

Er scaphoid et karpalben?

Innholdsfortegnelse:

Er scaphoid et karpalben?
Er scaphoid et karpalben?

Video: Er scaphoid et karpalben?

Video: Er scaphoid et karpalben?
Video: Watson Test / Scaphoid Shift Test | Scapholunate Instability 2024, Kan
Anonim

Skafoidbenet er ett av håndleddsbeina på tommelsiden av håndleddet , rett over radius. Benet er viktig for både bevegelse og stabilitet i håndleddsleddet håndleddsleddet Karp altunnelen er en smal passasje i håndleddet, omtrent en tomme bred. Gulvet og sidene av tunnelen er dannet av små håndleddsbein k alt karpalbein. Karp altunnelen beskytter medianusnerven og bøyesenene som bøyer fingrene og tommelen. https://orthoinfo.aaos.org › carpal-tunnel-syndrome

Karp altunnelsyndrom - Symptomer og behandling - OrthoInfo - AAOS

. Ordet "scapoid" kommer fra det greske uttrykket for "båt". Skafoidbenet ligner en båt med sin relativt lange, buede form.

Er skafoidet et dist alt håndleddsbein?

Den proksimale raden av carpal bein (beveger seg fra radial til ulnar) er scaphoid, lunate, triquetrum og pisiform, mens den distale raden av carpal bein (også fra radial til ulnar) omfatter trapesium, trapes, capitate, og hamate.

Hvilken type bein er skafoidet klassifisert som?

Skaphoid-benet er en av håndleddsbeinene i håndleddet. Den er plassert mellom hånden og underarmen på tommelsiden av håndleddet (også k alt den laterale eller radielle siden). Den danner den radielle grensen til karp altunnelen.

Er skafoidet det største håndrotsbenet?

10.1.

Skafoidbenet (også kjent som håndnavicularen) er formet som en båt, og er et av de største karpalbeina-beina. Det er den mest laterale og proksimale karpale, plassert mellom radius og trapes, ved bunnen av tommelen.

Hvorfor er scaphoid den hyppigst frakturerte carpal?

Vinkelen på håndleddet når det treffer bakken påvirker hvor et brudd oppstår. Jo lenger håndleddet ditt er bøyd bakover, jo mer sannsynlig er det at skafoidbeinet ditt vil knekke. Når håndleddet ditt er mindre forlenget, tar radiusbenet kraften fra støt, noe som resulterer i et dist alt radiusbrudd (Colles' eller Smith-brudd).

Anbefalt: