Logo no.boatexistence.com

Hva er en herdeplast?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en herdeplast?
Hva er en herdeplast?

Video: Hva er en herdeplast?

Video: Hva er en herdeplast?
Video: Thermoplastics and Thermosetting Plastics | Meaning, difference, uses. 2024, Kan
Anonim

En termoherdende polymer, ofte k alt en termoherdende polymer, er en polymer som oppnås ved irreversibelt herding av en myk fast eller viskøs flytende prepolymer. Herding induseres av varme eller passende stråling og kan fremmes ved høyt trykk, eller blanding med en katalysator.

Hva er et eksempel på en herdeplast?

Vanlige eksempler på herdeplast og polymerer inkluderer epoksy, silikon, polyuretan og fenol I tillegg kan enkelte materialer som polyester forekomme i både termoplastiske og herdede versjoner. … Ulike herdeplaster gir forskjellige fordeler når de brukes som produksjonsmateriale.

Hvordan kan du se om en plast er herdeplast?

For å først finne ut om et materiale er herdeplast eller termoplast, varm opp en rørestav (til ca. 500°F) og trykk den mot prøven. Hvis prøven mykner, er materialet en termoplast; hvis ikke, er det sannsynligvis termoherdende. Deretter holder du prøven til kanten av en flamme til den antennes.

Hva er herdeplast laget av?

Generelt er herdeplastprodukter laget gjennom flytende støpeprosesser. Polymerene og andre midler mates inn i tanker eller fat, hvor de varmes opp til flytende tilstand og blandes. Deretter sprøytes de flytende polymerene og andre midler inn i et formhulrom.

Hva er herdeplast for barn?

Fra Academic Kids

Termoherdende plast (termosett) refererer til en rekke polymermaterialer som herder, gjennom tilsetning av energi, til en sterkere form Energien kan være i form av varme (vanligvis over 200 grader Celsius), gjennom en kjemisk reaksjon (for eksempel todelt epoksy), eller bestråling.

Anbefalt: