Logo no.boatexistence.com

Hvilke hunder er brachycephalic?

Innholdsfortegnelse:

Hvilke hunder er brachycephalic?
Hvilke hunder er brachycephalic?

Video: Hvilke hunder er brachycephalic?

Video: Hvilke hunder er brachycephalic?
Video: The breed of a dog is not just a question of aesthetics but of nature and character 2024, Kan
Anonim

De vanligste hundene som rammes er rasene "brachycephalic". Brachycephalic betyr "korthodet." Vanlige eksempler på brachycephalic hunderaser inkluderer engelsk bulldog, fransk bulldog, mops, pekingeser og Boston terrier.

Hvilken rase har et brachycephalic hode?

Brachycephalic betyr "forkortet hode" og refererer til den korte nesen og det flate ansiktet til hunder som Mops, Shih Tzus og Chihuahuas. Andre brachycephalic raser inkluderer Chow Chows, Pekingese, Lhasa Apso, Bull Mastiffs og engelske leketøyspaniels.

Har alle brachycephalic hunder brachycephalic syndrom?

På lang sikt kan den økte anstrengelsen knyttet til pusten gi økt belastning på hjertet. De fleste hunder er diagnostisert med brachycephalic airway syndrome mellom 1 og 4 år. Både menn og kvinner ser ut til å være like berørt.

Lider brachycephalic hunder?

Brachycephalic raser kan lide av nevrologiske (hjerne) problemer på grunn av deres generelt komprimerte hodeskalleform. Syringomyeli er den vanligste av disse; dette er en smertefull tilstand der det dannes hulrom eller cyster i ryggmargen.

Hvorfor er brachycephalic hunder dårlige?

Brachycephalic-hunder lider ofte av en forlenget gane, som strekker seg inn i strupehodet og forstyrrer pusten. … Hunder som ikke kan puste godt kan ikke pese nok til å frigjøre varme, så de er mer utsatt for overoppheting. De er mer utsatt for vektøkning, ettersom de blir stillesittende for å unngå overoppheting.

Anbefalt: