Hvordan peroksid dannes?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan peroksid dannes?
Hvordan peroksid dannes?

Video: Hvordan peroksid dannes?

Video: Hvordan peroksid dannes?
Video: Это произошло через 2 раза! перекись водорода на ноги. Просто и доступно 2024, Oktober
Anonim

En lang rekke organiske forbindelser danner spontant peroksider ved en fri radikalreaksjon av hydrokarbonet med molekylært oksygen Under normale lagringsforhold kan peroksider samle seg i kjemikaliebeholderen og kan eksplodere når utsatt for varme, friksjon eller mekanisk støt.

Hvordan dannes hydrogenperoksid?

Det ser ut til at peroksidet er dannet av to mekanismer; en av disse består av rekombinasjon av hydroksylradikaler på de kalde veggene, den andre involverer dannelsen av et eksitert HO2 radikal, og dets påfølgende reaksjon med et hydrogenmolekyl til gi et hydrogenatom og et molekyl eksitert hydrogen …

Hva er peroksiddannelse?

Peroksiddannende kjemikalier er en klasse av forbindelser som har evnen til å danne støtfølsomme eksplosive peroksidkrystaller. Mange av de organiske løsningsmidlene som vanligvis brukes i laboratorier har potensial til å danne eksplosive peroksidkrystaller.

Hva er peroksid laget av?

Hydrogenperoxide er bare vann med et ekstra oksygenatom festet på - det er H2O2, i stedet for H2O. Det ekstra oksygenet er relativt løst bundet, noe som gjør det til et svært reaktivt kjemikalie som er ivrig etter å oksidere andre molekyler rundt seg.

Forebygger peroksid infeksjoner?

Peroxide består av hydrogen og oksygen. Det er et sterkt oksidasjonsmiddel og kan brukes som rengjøringsmiddel og for å forebygge infeksjoner.

Anbefalt: