Logo no.boatexistence.com

Hva betyr ikke forsåpbare lipider?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr ikke forsåpbare lipider?
Hva betyr ikke forsåpbare lipider?

Video: Hva betyr ikke forsåpbare lipider?

Video: Hva betyr ikke forsåpbare lipider?
Video: Lipids 2024, Kan
Anonim

Et forsåpbart lipid er en del av den funksjonelle estergruppen. De består av langkjedede karboksylsyrer knyttet til en alkoholisk funksjonell gruppe gjennom esterbindingen som kan gjennomgå forsåpning, derav navnet. Fettsyrene frigjøres ved basert katalysert esterhydrolyse.

Hva menes med ikke-forsåpbare lipider?

De ikke-forsåpbare lipidene (også kjent som enkle lipider) er lipider som ikke inneholder fettsyrer som bestanddeler. To hovedklasser av ikke-forsåpbare lipider er terpenene og steroidene.

Hva er den strukturelle forskjellen mellom forsåpbare og ikke-forsåpbare lipider?

Forsåpbare lipider inneholder langkjedede karboksylsyrer (av fettsyrer), som er knyttet til en alkoholisk funksjonell gruppe gjennom en esterbindingDisse fettsyrene frigjøres ved basert katalysert esterhydrolyse. De ikke-forsåpbare klassene inkluderer de "fettløselige" vitaminene (A, E) og kolesterol.

Hvorfor kalles kolesterol et ikke-forsepbart fett?

Lipider, som kolesterol, er ikke løselige i vann og kan derfor ikke transporteres i blodet (et vandig medium) med mindre de er kompleksbundet med proteiner som er løselige i vann, og danner samlinger k alt lipoproteiner.

Hva er forsåpbart materiale?

Forsåpning er en prosess som involverer konvertering av fett, olje eller lipid til såpe og alkohol ved påvirkning av vandig alkali (f.eks. NaOH). Såper er s alter av fettsyrer, som igjen er karboksylsyrer med lange karbonkjeder. En typisk såpe er natriumoleat.

Anbefalt: