Logo no.boatexistence.com

Hva er ssi funksjonshemming?

Innholdsfortegnelse:

Hva er ssi funksjonshemming?
Hva er ssi funksjonshemming?

Video: Hva er ssi funksjonshemming?

Video: Hva er ssi funksjonshemming?
Video: Applying for Social Security Disability - Sheri Abrams, Esq. 2024, Kan
Anonim

SSI står for Supplemental Security Income. Social Security administrerer dette programmet. Vi betaler månedlige ytelser til personer med begrenset inntekt og ressurser som er funksjonshemmede, blinde eller 65 år eller eldre. Blinde eller funksjonshemmede barn kan også få SSI.

Hva er forskjellen mellom SSI og SSI funksjonshemming?

Den største forskjellen er at SSI-fastsettelsen er basert på alder/funksjonshemming og begrenset inntekt og ressurser, mens SSDI-fastsettelsen er basert på funksjonshemming og arbeidspoeng. I tillegg, i de fleste stater, vil en SSI-mottaker automatisk kvalifisere for helsetjenester gjennom Medicaid.

Hva kvalifiserer en person for SSI funksjonshemming?

For å få SSI må du oppfylle ett av disse kravene: Vær 65 år eller eldre. Vær helt eller delvis blind. Har en medisinsk tilstand som hindrer deg i å jobbe og som forventes å vare i minst ett år eller føre til dødsfall.

Hvor mye betaler SSI funksjonshemming per måned?

Hvor mye penger vil jeg motta fra SSI-fordeler? For innbyggere i California er den maksimale SSI-betalingen for øyeblikket $910,72 per måned for en kvalifisert person som bor uavhengig og $1532,14 per måned for et kvalifisert par. For personer som er juridisk blinde er den månedlige fordelen $967,23.

Kan du få SSDI og SSI?

Mange enkeltpersoner er kvalifisert for ytelser under både Social Security Disability Insurance (SSDI) og Supplemental Security Income (SSI)-programmer samtidig. Vi bruker begrepet «samtidig» når enkeltpersoner er kvalifisert for fordeler under begge programmene.

Anbefalt: