Logo no.boatexistence.com

Hva er enhetlig matrise?

Innholdsfortegnelse:

Hva er enhetlig matrise?
Hva er enhetlig matrise?

Video: Hva er enhetlig matrise?

Video: Hva er enhetlig matrise?
Video: Matriser 1 - Hva er en matrise? 2024, Kan
Anonim

I lineær algebra er en kompleks kvadratisk matrise U enhetlig hvis dens konjugatet transponerer U også er dens inverse, det vil si hvis der I er identitetsmatrisen.

Hva er eksempel på enhetlig matrise?

Et komplekst konjugat av et tall er tallet med lik reell del og imaginær del, lik størrelse, men motsatt i fortegn. For eksempel er det komplekse konjugatet av X+iY X-iY Hvis konjugattransponeringen av en kvadratisk matrise er lik dens inverse, er det en enhetlig matrise.

Hva er en enhetlig kompleks matrise?

En enhetlig matrise er en kompleks kvadratisk matrise hvis kolonner (og rader) er ortonormale. Den har den bemerkelsesverdige egenskapen at dens inverse er lik dens konjugerte transponering. En enhetlig matrise hvis oppføringer alle er reelle tall sies å være ortogonal.

Hva er enhetlig matriseformel?

Definisjon. En kompleks matrise U er enhetlig hvis UU∗=I. Legg merke til at hvis U tilfeldigvis er en reell matrise, U∗=UT, og ligningen sier UUT=I - det vil si at U er ortogonal. Med andre ord, enhetlig er den komplekse analogen til ortogonal.

Er en enhetlig matrise normal?

En enhetlig matrise er en matrise hvis invers er lik den konjugert transponering. Unitære matriser er den komplekse analogen til reelle ortogonale matriser. … U er en normal matrise med egenverdier liggende på enhetssirkelen.

Anbefalt: