Hva er verre demens eller Alzheimers?

Innholdsfortegnelse:

Hva er verre demens eller Alzheimers?
Hva er verre demens eller Alzheimers?

Video: Hva er verre demens eller Alzheimers?

Video: Hva er verre demens eller Alzheimers?
Video: 10 предупреждающих знаков, что у вас уже есть деменция 2024, September
Anonim

Demens er et overordnet begrep som brukes for å beskrive symptomer som påvirker hukommelsen, utførelse av daglige aktiviteter og kommunikasjonsevner. Alzheimers sykdom er den vanligste typen demens. Alzheimers sykdom blir verre med tiden og påvirker hukommelse, språk og tanke.

Hvor lenge kan du leve med demens?

Det er vanligvis en sakte progredierende sykdom. Gjennomsnittspersonen lever fire til åtte år etter å ha mottatt diagnosen. Noen mennesker kan leve så mange som 20 år etter diagnosen.

Hvordan kan du vite om noen har demens eller Alzheimers?

Det er ingen test for å avgjøre om noen har demensLeger diagnostiserer Alzheimers og andre typer demens basert på en nøye sykehistorie, en fysisk undersøkelse, laboratorietester og de karakteristiske endringene i tenkning, daglig funksjon og atferd knyttet til hver type.

På hvilket tidspunkt trenger demenspasienter 24 timers omsorg?

Sent stadium Alzheimers lider blir ute av stand til å fungere og til slutt mister kontrollen over bevegelsen De trenger 24-timers omsorg og tilsyn. De klarer ikke å kommunisere, selv å fortelle at de har det vondt, og er mer sårbare for infeksjoner, spesielt lungebetennelse.

Vet demenspasienter at de er forvirret?

I de tidligere stadiene kan hukommelsestap og forvirring være mild. Personen med demens kan være klar over - og frustrert over - endringene som finner sted, for eksempel problemer med å huske nylige hendelser, ta avgjørelser eller behandle det som ble sagt av andre.

Anbefalt: