Logo no.boatexistence.com

Hvorfor virker ikke leppepomade?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor virker ikke leppepomade?
Hvorfor virker ikke leppepomade?

Video: Hvorfor virker ikke leppepomade?

Video: Hvorfor virker ikke leppepomade?
Video: Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным! 2024, Kan
Anonim

Leppepomade, spesielt oljebaserte balsamer, hjelper med å forsegle fuktighet på huden på leppene dine midlertidig, men når den tynne fuktighetsfilmen de fanger, fordamper, vil huden din har det faktisk verre. Den er enda mer dehydrert enn før, noe som betyr mer sprukket, flassende eller irritert – og mer behov for balsam.

Hvorfor er leppepomade dårlige for deg?

“Leppepomade som inneholder ingredienser som fenol, mentol og salisylsyre gjør faktisk leppene tørrere. Så du påfører mer, og det blir en ond sirkel” Noen av disse produktene gir også en prikkende følelse når du påfører dem. Dette forårsaker enten irritasjon eller fjerner ytre lag av huden, som en peeling.

Hva gjør du når Chapstick ikke fungerer?

Bruk en fuktighetskrem for å forhindre at leppene dine tørker ut ytterligere. Produkter som inneholder bivoks eller petroleum holder på fuktigheten. Stryk på mer om natten før du legger deg. Salver som kokosolje, kakaosmør, vaselin og til og med tykke bodylotion er gode alternativer.

Kan Chapstick gjøre leppene dine verre?

Leppepomade gir bare midlertidig komfort, og noen typer kan gjøre skjellete lepper enda tørrere. Det er delvis fordi når den tynne fuktighetsfilmen fra leppepomade fordamper, dehydrerer den leppene dine enda mer. "Det starter en ond sirkel," Dr.

Hvorfor hjelper ikke Chapstick leppene mine?

Selv om chapsticks midlertidig kan berolige tørre lepper, har de en tendens til å ha kjemikalier og smaker som kan irritere huden ytterligere, og i alvorlige tilfeller utløser eksem og allergisk kontakteksem, Marchbein sier.

Anbefalt: