Logo no.boatexistence.com

Er alstroemeria en hardfør?

Innholdsfortegnelse:

Er alstroemeria en hardfør?
Er alstroemeria en hardfør?

Video: Er alstroemeria en hardfør?

Video: Er alstroemeria en hardfør?
Video: Growing alstroemerias - everything you need to know, esp how to pick them! 2024, Juli
Anonim

Denne planten er hardfør til sone 5, slik at du kan nyte i hagen og i buketter. Myke aprikosrosa og kremgule blomster produseres over en busket, oppreist klump av lineære, grønne blader.

Hvordan tar du vare på alstroemeria om vinteren?

Vinterkald – spesielt når de er nyplantet, kan alstroemerias lide under kuldegrader. Inntil de har satt dype røtter, er det best å beskytte dem med et tykt lag mulch over rotsonen om høsten. Råtning – under fuktige forhold er røttene utsatt for råtnende, så veks i fritt drenerende jord eller kompost …

Er Alstroemeria hardføre flerårige planter?

Alstroemeria-planter kommer i iøynefallende farger som lilla, rød, oransje og hvit! Alstroemerias blomstrer mellom juni og oktober, og gir en imponerende visning i border, containere og hyttehager. Alstroemerias er hardføre stauder, noe som betyr at de vil komme tilbake år etter år.

Hvor er det beste stedet å plante Alstroemeria?

Alstroemerias trenger full sol for å blomstre godt og bør dyrkes i rimelig fruktbar og godt drenert jord Velg et skjermet sted, ideelt vekk fra rådende vind, og tilsett organisk materiale til jord før planting. I potter, bruk en torvfri. jordbasert pottekompost.

Vokser alstroemeria godt i potter?

Kan du dyrke alstroemeria i potter? Ja, du kan Sørg for at potten du planter alstroemeriaen i er stor nok til å holde planten fuktig i varmt vær. … Når du dyrker i potter, flytt potten til en skjermet posisjon om vinteren, da planter i potter er mindre beskyttet mot fryseforhold.

Anbefalt: