Logo no.boatexistence.com

Vil stigningstallet variere med x-verdien?

Innholdsfortegnelse:

Vil stigningstallet variere med x-verdien?
Vil stigningstallet variere med x-verdien?

Video: Vil stigningstallet variere med x-verdien?

Video: Vil stigningstallet variere med x-verdien?
Video: Жаңадан бастаушыларға арналған ЭКГ интерпретациясы: 1 бөлім 🔥🤯 2024, Juli
Anonim

Slope viser endringen i y eller endringen på den vertikale aksen versus endringen i x eller endringen på den horisontale aksen. Den kan måles som forholdet mellom to vilkårlige verdier av y versus alle to verdier av x.

Er helningen x-verdien?

I ligningen til en rett linje (når ligningen er skrevet som "y=mx + b"), er helningen tallet "m" som multipliseres på x, og "b" er y-skjæringspunktet (det vil si punktet der linjen krysser den vertikale y-aksen). Denne nyttige formen av linjeligningen kalles fornuftigvis "hellingsavskjæringsformen ".

Hva er helningen hvis den er X?

Hvis linjen har en likning på x=(noen tall), er dette en vertikal linje. Helningen er udefinert og alle punktene på linjen har en x-koordinat av det (noen tall). For eksempel, hvis x=-2, vil alle punkter langs denne linjen ha en x-koordinat på -2, noe som gjør den til en vertikal linje.

Er X eller Y i toppbakken?

Helningen til en linje er linjens bratthet. Det er mange måter å tenke skråning på. Helning er stigningen over løpet, endringen i 'y' over endringen i 'x', eller gradienten til en linje. Ta en titt på denne veiledningen for å lære mer om skråning!

Hvordan finner du helningen til x-verdien?

Likningen for å finne helningen er: m=[y1 - y2] / [x1 - x2]. Hvis du kjenner x, kan du løse for y for å finne y-verdien for helningen til linjen.

Anbefalt: