Logo no.boatexistence.com

Er eksplosjoner kjemiske eller fysiske?

Innholdsfortegnelse:

Er eksplosjoner kjemiske eller fysiske?
Er eksplosjoner kjemiske eller fysiske?

Video: Er eksplosjoner kjemiske eller fysiske?

Video: Er eksplosjoner kjemiske eller fysiske?
Video: Why Do Things Explode? 2024, Kan
Anonim

Strengt en fysisk prosess, i motsetning til kjemisk eller kjernefysisk, f.eks. sprengning av en forseglet eller delvis forseglet beholder under internt trykk blir ofte referert til som en eksplosjon.

Er eksplosjoner fysiske?

Eksplosjoner er fysiske fenomener som resulterer i plutselig frigjøring av energi; de kan være kjemiske, kjernefysiske eller mekaniske. Denne prosessen resulterer i en nesten øyeblikkelig trykkstigning over atmosfæretrykket. … Intensiteten til en eksplosjonstrykkbølge avtar med terningsroten av avstanden fra eksplosjonen.

Hva er eksplosjoner laget av?

Kjemisk sammensetning

Et kjemisk eksplosiv kan bestå av enten en kjemisk ren forbindelse, som nitroglyserin, eller en blanding av et drivstoff og et oksidasjonsmiddel, som f.eks. svartkrutt eller kornstøv og luft.

Hva er to kjemikalier som eksploderer når de blandes?

Det er en blanding av to husholdningskjemikalier som eksploderer. Det var Bleach and Ammonia. Ditt hverdagskjøkken har rengjøringsutstyr. Alkohol og blekemiddel.

Hvilke 3 ting trenger alle eksplosjoner?

En reaksjon må kunne initieres ved påføring av sjokk, varme eller en katalysator (i tilfelle noen eksplosive kjemiske reaksjoner) på en liten del av massen av det eksplosive materialet.

Anbefalt: