Logo no.boatexistence.com

Finnes det en kur mot ptsd?

Innholdsfortegnelse:

Finnes det en kur mot ptsd?
Finnes det en kur mot ptsd?

Video: Finnes det en kur mot ptsd?

Video: Finnes det en kur mot ptsd?
Video: Could a drug prevent depression and PTSD? | Rebecca Brachman 2024, Kan
Anonim

Som med de fleste psykiske lidelser, finnes det ingen kur for PTSD, men symptomene kan effektivt håndteres for å gjenopprette den berørte personen til normal funksjon. Det beste håpet for behandling av PTSD er en kombinasjon av medisinering og terapi.

Vil PTSD noen gang forsvinne?

Så, forsvinner PTSD noen gang? Nei, men med effektiv evidensbasert behandling kan symptomene håndteres godt og kan forbli i dvale i årevis, til og med tiår. Men fordi traumet som fremkaller symptomene aldri vil forsvinne, er det en mulighet for at disse symptomene "utløses" igjen i fremtiden.

Er PTSD permanent?

PTSD er ikke nødvendigvis permanent. Hvis du har det, kan det forbedres. Om du søker profesjonell hjelp eller ikke er opp til deg, men vet at det kan og ofte blir bedre.

Kan en person med PTSD leve et norm alt liv?

Kan du leve et sunt liv med PTSD? Ja, det er mulig å leve et sunt liv med PTSD. En person som sliter med PTSD bør finne en behandlingsplan som vil fungere for dem for å få dem på rett spor til å håndtere PTSD.

Hva skal man ikke gjøre med noen som har PTSD?

Kommunikasjonsfallgruver å unngå

Tilby uønskede råd eller fortell din kjære hva de "bør" gjøre. Skyld alle forholdet eller familieproblemer på din kjæres PTSD Still ultimatum eller kom med trusler eller krav. Få din kjære til å føle seg svak fordi de ikke takler det like bra som andre.

Anbefalt: