Logo no.boatexistence.com

Hva gjør meldonium for idrettsutøvere?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør meldonium for idrettsutøvere?
Hva gjør meldonium for idrettsutøvere?

Video: Hva gjør meldonium for idrettsutøvere?

Video: Hva gjør meldonium for idrettsutøvere?
Video: What is meldonium? 2024, Kan
Anonim

“[Det] demonstrerer en økning i utholdenhetsprestasjoner for idrettsutøvere, forbedret rehabilitering etter trening, beskyttelse mot stress og forbedret aktivering av sentralnervesystemets (CNS) funksjoner” Meldonium traff overskriftene i 2016 som et resultat av den tidligere verdens nummer én tennisspilleren, Maria Sharapova.

Hvorfor er meldonium forbudt?

Meldonium ble lagt til World Anti-Doping Agency (WADA) liste over forbudte stoffer med virkning fra 1. januar 2016 på grunn av bevis for bruk av idrettsutøvere med den hensikt å forbedre ytelsen … WADA klassifiserer stoffet som en metabolsk modulator, akkurat som det gjør insulin.

Hvorfor brukte Sharapova meldonium?

Det var et av de mest dramatiske øyeblikkene i tennishistorien, og Sharapova fremsto som i kontroll som alltid. Hun sa at hun hadde tatt meldonium (som hun kjente under handelsnavnet Mildronate) i 10 år, på grunn av en uregelmessig hjerterytme og en familiehistorie med diabetes

Hvilken klasse medikamenter er meldonium?

Denne forbindelsen tilhører klassen organiske forbindelser kjent som beta-aminosyrer og -derivater.

Hvor lang tid tar det før meldonium virker?

Meldonium-selskapet sier at normal behandlingsforløp er fire til seks uker. Det latviske selskapet som produserer meldonium sier at det normale behandlingsforløpet for stoffet er fire til seks uker – ikke de 10 årene Maria Sharapova sier hun brukte stoffet.

Anbefalt: