Logo no.boatexistence.com

Hvorfor resirkulere lysstoffrør?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor resirkulere lysstoffrør?
Hvorfor resirkulere lysstoffrør?

Video: Hvorfor resirkulere lysstoffrør?

Video: Hvorfor resirkulere lysstoffrør?
Video: Recycling Fluorescent Lightbulbs 2024, Juli
Anonim

Resirkulering forhindrer utslipp av kvikksølv til miljøet CFL-er og andre lysrør går ofte i stykker når de kastes i en søppelcontainer, søppelbøtte eller komprimator, eller når de havner på søppelfyllinger eller forbrenningsovn. Lær mer om CFL og kvikksølv. Andre materialer i pærene blir gjenbrukt.

Hvorfor må lysrør resirkuleres?

Bruk av lysrør sparer penger og reduserer mengden energi som må produseres av kraftverk. Men de inneholder små mengder kvikksølv, så de må resirkuleres på riktig måte. Fluorescerende lys er trygge å bruke i hjemmet ditt, og kvikksølv frigjøres ikke når de er i bruk.

Hvorfor er lysstoffrør farlige?

Lysrør inneholder kvikksølv, som kan være farlig hvis de slippes ut, så vær forsiktig så du ikke bryter dem. … kvikksølv er giftig, og kan forårsake alvorlig skade på hjernen, nyrene, lungene, nervesystemet og andre vitale organer. Derfor bør lysstoffrør alltid avhendes på riktig måte.

Er lysstoffrør dårlige for miljøet?

Fluorescerende lamper inneholder giftige materialer . Kviksølvet og fosforet inne i lysstoffrør er farlig. Hvis en fluorescerende lampe er ødelagt, kan en liten mengde giftig kvikksølv frigjøres som en gass som forurenser miljøet rundt.

Fases lysstoffrør ut?

Lovgivning som fremmes denne måneden vil også omfatte fjerning av fluorescerende lys fra hyller fra september 2023 For tiden er rundt 2 tredjedeler av pærene som selges i Storbritannia LED-lys, noe som gjør en betydelig innvirkning på å forbedre energieffektiviteten til landets bygninger.

Anbefalt: