Logo no.boatexistence.com

Hva spiser oljefugl?

Innholdsfortegnelse:

Hva spiser oljefugl?
Hva spiser oljefugl?

Video: Hva spiser oljefugl?

Video: Hva spiser oljefugl?
Video: HVA JEG SPISER PÅ EN UKE :: Ellen spiser 2024, Kan
Anonim

I motsetning til nattjarkene de ligner, som spiser insekter, er oljefuglen en frukt-spiser, og favoriserer fet, fet vokspalme- og avokadofrukt, som de plukker fra trær med sine formidabelt utseende krokete nebb, og svelg deretter hele. Oljefugler kan strekke seg opptil 150 miles på en enkelt natt mens de søker.

Hvorfor heter den Oilbird?

Fellesnavnet "oilbird" kommer fra det faktum at kyllinger tidligere ble fanget og kokt ned for å lage olje. Familiens fossile opptegnelse tyder på at de igjen ble spredt over hele kloden.

Hva spiser oljefugl?

MAT OG MATING

Fuglen svever på de lange vingene og plukker fet frukt av palmer og laurbærtrær med sin kroketebb. Siden den mangler en avling (en sekklignende del av spiserøret), bærer den mat i magen som skal fordøyes i løpet av dagen i hulen.

Hvordan bruker oljefugler ekkolokalisering?

Hvordan fungerer ekkolokaliseringen? Oljefugler avgir korte støt med klikkelyder, som spretter av gjenstander i dyrenes veier, og skaper ekko. Ekkoene kommer tilbake til fuglenes ører med forskjellige nivåer av lydstyrke og intensitet. Jo større objektet er, desto flere lydbølger avbøyes, noe som gjør ekkoene høyere.

Lever det noen fugler i huler?

Swiftlet, (slekten Collocalia), en hvilken som helst av mange arter av hulelevende fugler som tilhører swift-familien, Apodidae, funnet fra sørøst-Asia (India og Sri Lanka) og den malaysiske halvøya gjennom Filippinene, og østover til øyene i det sørlige Stillehavet.

Anbefalt: