Logo no.boatexistence.com

Hva betyr motvind i seiling?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr motvind i seiling?
Hva betyr motvind i seiling?

Video: Hva betyr motvind i seiling?

Video: Hva betyr motvind i seiling?
Video: Hva er hva ombord i en Seilbåt - Seiling For Dummies 2024, Kan
Anonim

En seilbåt som seiler mot vinden endrer retning ved å utføre et slag (ja, det er to forskjellige definisjoner for samme ord), en manøver der baugen på båten roterer gjennom vindretningen, noe som får båten til å gå fra å peke diagon alt mot vinden med vinden på den ene siden av båten til den andre siden av …

Hva er opp- og motvind i seiling?

Seiling mot vind er å seile mot retningen vinden blåser fra. … Medvindsseiling refererer til seiling i den retningen vinden blåser. Det inkluderer både bred rekkevidde og løping.

Hva vil det si å seile medvind?

"Nedvind"-seiling er et vidt og inkluderende begrep.… Generelt anses ethvert seilpunkt som ikke er nærgående å være "medvind". Dette inkluderer nær rekkevidde, strålerekkevidde, bred rekkevidde og løping Reaching går i en retning på tvers av vinden, mens løping virkelig går med vinden.

Hva betyr Windward i seiling?

Visste du det? I seilingsterminologi betyr windward " oppvind", eller retningen vinden blåser fra Et vindfartøy refererer til en som er oppover vinden av et annet fartøy; et le fartøy er medvind. … Dermed er en øys vindside våtere og mer frodig enn dens tørrere leside.

Hva mener Lee i seiling?

Leeward og windward shores

"Lee" betyr historisk " ly". Stående på lesiden av fartøyet observerer en sjømann å bli blåst mot en utsatt strandlinje av vinden.

Anbefalt: