Logo no.boatexistence.com

Hvor får du fødselsmerker fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor får du fødselsmerker fra?
Hvor får du fødselsmerker fra?

Video: Hvor får du fødselsmerker fra?

Video: Hvor får du fødselsmerker fra?
Video: Sådan genkender og beskytter du dig selv mod en heksekvinde. Tegn på en heks 2024, Kan
Anonim

Vaskulær fødselsmerke oppstår når blodårene ikke dannes riktig. Enten er det for mange av dem, eller så er de bredere enn vanlig. Pigmenterte fødselsmerker er forårsaket av en overvekst av cellene som lager pigment (farge) i huden.

Hvor kommer fødselsmerket ditt fra?

Årsaker til fødselsmerker

Forekomsten av fødselsmerker kan være arvet Noen merker kan være lik merker på andre familiemedlemmer, men de fleste er det ikke. Røde fødselsmerker er forårsaket av overvekst av blodårer. Blå eller brune fødselsmerker er forårsaket av pigmentceller (melanocytter).

Hvorfor har en person et fødselsmerke?

Fødselsmerker skyldes vanligvis en overvekst av en struktur som norm alt er tilstede i huden. For eksempel gir en overvekst av blodkar vaskulære fødselsmerker eller hemangiom; en overvekst av pigmentceller produserer medfødte naevi eller føflekker.

Hvor har de fleste fødselsmerker?

De er tykke, hevede fødselsmerker som er myke, purpurrøde, glatte eller litt humpete. De kan være uregelmessige eller runde i formen og er oftest på ansiktet, hodebunnen, ryggen eller brystet.

Er du født med fødselsmerker eller utvikler de seg?

Fødselsmerker vises når en baby er født eller like etter fødselen. De kalles fødselsmerker fordi de vises ved eller nær fødselen. Hvis du ser et merke på huden din som ikke var der før, er det mest sannsynlig en føflekk og ikke et fødselsmerke.

Anbefalt: