Logo no.boatexistence.com

I den oksidative avsvovlingen?

Innholdsfortegnelse:

I den oksidative avsvovlingen?
I den oksidative avsvovlingen?

Video: I den oksidative avsvovlingen?

Video: I den oksidative avsvovlingen?
Video: Как перенести жару легко! Ешь ЭТО и забудь о ТРОМБАХ - лучше аспирина 2024, Juli
Anonim

Blant avsvovlingsprosessene er den oksidative desulfuriseringsprosessen (ODS) en lovende metode for å oppnå svært lavt og nesten null svovelinnhold i drivstoffet I denne prosessen, svovelforbindelser omdannes til den tilsvarende sulfonen ved hjelp av en katalysator og i nærvær av et oksidasjonsmiddel.

Hvorfor er avsvovling viktig?

Disse prosessene er av stor industriell og miljømessig betydning ettersom de gir massen av svovel som brukes i industrien (Claus-prosess og kontaktprosess), svovelfrie forbindelser som ellers ikke kunne brukes i et stort antall katalytiske prosesser, og reduserer også frigjøringen av skadelige svovelforbindelser til …

Hva er CoMo-katalysator?

CoMo-hydrogeneringskatalysatorene konverterer alle gjenværende svovelarter som forlater Claus-seksjonen til H2S før de går inn i amin-halegass-seksjonen for sluttbehandling.

Hvilken katalysator brukes i hydroavsvovling?

Rutheniumdisulfid (RuS2) ser ut til å være den mest aktive katalysatoren, men binære kombinasjoner av kobolt og molybden er også svært aktive. I praksis bruker de fleste HDS-enheter i petroleumsraffinerier katalysatorer basert på koboltmodifisert molybdendisulfid (MoS2) sammen med mindre mengder andre metaller.

Hvilken katalysator brukes i hydrobehandling?

Metalloksider, det vil si aluminiumoksydstøttede metallsulfider er imidlertid de desidert mest brukte katalysatorene for hydrobehandling. De har en lavere kostnad, høyere motstand mot urenheter som vanligvis er tilstede i avfallsråstoff og tillater co-hydroprosessering av plantelipider og petroleumsmat i eksisterende raffinerianlegg.

Anbefalt: