Logo no.boatexistence.com

Hva er en udødeliggjort cellelinje?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en udødeliggjort cellelinje?
Hva er en udødeliggjort cellelinje?

Video: Hva er en udødeliggjort cellelinje?

Video: Hva er en udødeliggjort cellelinje?
Video: hTERT-immortalized Primary Cells 2024, Kan
Anonim

En udødeliggjort cellelinje er en populasjon av celler fra en flercellet organisme som norm alt ikke ville formere seg på ubestemt tid, men som på grunn av mutasjon har unngått normal cellulær alderdom og i stedet kan fortsette å gjennomgå deling. Cellene kan derfor dyrkes i lengre perioder in vitro.

Er en udødeliggjort cellelinjekreft?

Udødeliggjorte cellelinjer har gjennomgått lignende mutasjoner som gjør at en celletype som norm alt ikke ville være i stand til å dele seg, kan prolifereres in vitro. Opprinnelsen til noen udødelige cellelinjer, for eksempel HeLa humane celler, er fra naturlig forekommende kreftformer.

Hva er fordelen med en udødelig cellelinje?

Udødelige cellelinjer brukes ofte i forskning i stedet for primærceller. De tilbyr flere fordeler, for eksempel at de er kostnadseffektive, enkle å bruke, gir en ubegrenset tilførsel av materiale og omgår etiske bekymringer knyttet til bruk av animalsk og menneskelig vev

Hvordan blir cellelinjer udødelige?

Uttrykk for gener som gir udødelighet

Det mest kjente udødelighetsgenet er Telomerase (hTERT) Et ribonukleoprotein, telomerase er i stand til å utvide DNA-sekvensen til telomerer, og reduserer dermed aldersprosessen og gjør det mulig for cellene å gjennomgå uendelige celledelinger.

Hva er forskjellen mellom transformerte og udødeliggjorte celler?

Nøkkelforskjellen mellom udødeliggjorte og transformerte celler er at udødeliggjorte celler ikke er kreftfremkallende, mens transformerte celler er kreftfremkallende Transformerte celler og udødeliggjorte celler er to typer celler. De deler seg på ubestemt tid. … Både udødeliggjøring og transformasjon er viktige hendelser for kreftdannelse.

Anbefalt: