Hvorfor er sulfat skadelig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er sulfat skadelig?
Hvorfor er sulfat skadelig?

Video: Hvorfor er sulfat skadelig?

Video: Hvorfor er sulfat skadelig?
Video: The Truth About Sulfates In Shampoo 2024, Oktober
Anonim

Sulfat angår helse: SLS og SLES kan irritere øyne, hud og lunger, spesielt ved langvarig bruk. SLES kan også være forurenset med et stoff som kalles 1,4-dioksan, som er kjent for å forårsake kreft hos forsøksdyr. … Produkter med sulfater som blir vasket ned i avløpet kan også være giftige for vannlevende dyr.

Er sulfater faktisk dårlige for håret ditt?

sulfater gjør at smuss og døde hudceller kan fjernes fra huden og hodebunnen og vaskes bort med vann, sier Eric Schweiger, M. D., grunnlegger av Schweiger Dermatology Group. Ulempen er at de kan også fjerne naturlige oljer fra hodebunnen og håret som kan gjøre håret tørt og sprøtt.

Er sulfatfrie sjampoer bedre?

Det er ingen vitenskapelig bevis for at den "sulfatfrie" komponenten gjør sjampoen mildere enn andre sjampoer som inneholder sulfater. Mange mennesker har allergi mot natriumlaurethsulfat eller natriumlaurylsulfat, og sulfatfrie sjampoer kan være fordelaktige.

Er sulfat dårlig for svart hår?

Sodium Lauryl Sulfate er sensibiliserende og kan forårsake hudirritasjon spesielt for eksemrammede. Den er ekstremt tørkende på afrohår ettersom den fjerner hårets naturlige oljer.

Hvorfor er sulfater dårlige for krøllete hår?

sulfater har en tendens til å fjerne håret for dets naturlige oljer, og siden krøllete hår tørker ut raskere enn rett hår, er det bare bedre å holde seg unna dem helt. De kan etterlate krøller dehydrert, noe som kan føre til brudd. … For ikke å snakke om at parabener kan få krøllete hår til å tørke ut og kruse.

Anbefalt: