Logo no.boatexistence.com

Er forsvarsmekanismer rasjonalisering?

Innholdsfortegnelse:

Er forsvarsmekanismer rasjonalisering?
Er forsvarsmekanismer rasjonalisering?

Video: Er forsvarsmekanismer rasjonalisering?

Video: Er forsvarsmekanismer rasjonalisering?
Video: #62 – Intellektualisering og rasjonalisering 2024, Kan
Anonim

I Freuds klassiske psykoanalytiske teori psykoanalytisk teori Disiplinen ble etablert tidlig på 1890-tallet av den østerrikske nevrologen Sigmund Freud, som beholdt begrepet psykoanalyse for sin egen tankeskole. https://en.wikipedia.org › wiki › Psykoanalyse

Psykoanalyse - Wikipedia

rasjonalisering er en forsvarsmekanisme, et ubevisst forsøk på å unngå å ta opp de underliggende årsakene til en atferd. Å rasjonalisere en hendelse kan hjelpe enkeltpersoner å opprettholde selvrespekt eller unngå skyldfølelse over noe de har gjort g alt.

Hva er rasjonalisering i forsvarsmekanismen?

Rasjonalisering. Rasjonalisering er en forsvarsmekanisme som involverer å forklare en uakseptabel oppførsel eller følelse på en rasjonell eller logisk måte, og unngå de sanne årsakene til oppførselen.

Hva er et eksempel på rasjonalisering?

Hva er et eksempel på rasjonalisering? Når en person finner en situasjon vanskelig å akseptere, vil de finne på en logisk årsak til at det har skjedd. En person kan for eksempel forklare en naturkatastrofe som 'Guds vilje'.

Er forsvarsmekanismer adaptive eller feiltilpassede?

Noen forsvarsmekanismer (f.eks. projeksjon, splitting, utspilling) er nesten alltid feiltilpassede. Andre (f.eks. undertrykkelse, fornektelse) kan enten være maladaptive eller adaptive, avhengig av alvorlighetsgrad, ufleksibilitet og konteksten de oppstår i.

Hva er psykologisk rasjonalisering?

n. et egoforsvar der tilsynelatende logiske grunner gis for å rettferdiggjøre uakseptabel oppførsel som er motivert av ubevisste instinktive impulser. I psykoanalytisk teori anses slik atferd for å være en forsvarsmekanisme.

Anbefalt: