Logo no.boatexistence.com

Hva betyr ordet hydrologisk?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr ordet hydrologisk?
Hva betyr ordet hydrologisk?

Video: Hva betyr ordet hydrologisk?

Video: Hva betyr ordet hydrologisk?
Video: 5 Reasons Why Guys Lose Their TESTICLES 2024, Kan
Anonim

substantiv. studiet av fordeling, bevaring, bruk osv., av vannet på jorden og dens atmosfære, spesielt på landoverflaten.

Hva betyr hydrologisk?

(hī-drŏl′ə-jē) Den vitenskapelige studien av egenskaper, distribusjon og virkninger av vann på jordoverflaten, i jorda og underliggende bergarter og i atmosfæren.

Er hydrologi et ekte ord?

vitenskapen som studerer forekomsten, sirkulasjon, distribusjon og egenskaper til jordens vann og atmosfæren. - hydrolog, n. - hydrologi, hydrologisk, adj. -Ologier og -ismer.

Hva er et eksempel på en hydrologi?

Hydrologi-betydning

Vitenskapen som omhandler jordens vann, deres fordeling på overflaten og undergrunnen, og syklusen som involverer fordampning, nedbør, strømning til havet, etc. … Studien av hvordan de store vannmassene har forskjøvet, utvidet og endret landmasser er et eksempel på hydrologi.

Hva er et annet ord for hydrologisk?

Finn et annet ord for hydrologisk. På denne siden kan du oppdage 13 synonymer, antonymer, idiomatiske uttrykk og relaterte ord for hydrologisk, som: biogeochemical, hydrogeologisk, geomorf, hydrologi, streamflow, fluvial, geomorfologisk, grunnvann, bakkeskråning, klimatisk og hydrokjemisk.

Anbefalt: