Logo no.boatexistence.com

Hvorfor kalles drosjebiler hackere?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor kalles drosjebiler hackere?
Hvorfor kalles drosjebiler hackere?

Video: Hvorfor kalles drosjebiler hackere?

Video: Hvorfor kalles drosjebiler hackere?
Video: Autonomic Regulation of Glucose in POTS 2024, Juli
Anonim

Men hvorfor kalles drosjebiler «hacks», spør du kanskje? Begrepet kommer fra London, hvor de svarte taxiene kalles en "hack" eller "hackney-vogn" I 1934 tok 2000 sjåfører til Times Square for å protestere mot dårlig arbeidspraksis. På den tiden ble dette antatt å være den største streiken i byens historie.

Hvorfor kalles det en hackney-vogn?

Selv om opprinnelsen til begrepet "Hackney-trener" er uklart, antyder historikere at det stammer fra det franske ordet hacquenée, som grovt oversettes som en hest egnet for leie Den første Hackney-busser - store og luksuriøst trimmede hestevogner - dukket opp under dronning Elizabeth 1.

Hva kaller de taxier i England?

De berømte London-taxiene kalles egentlig 'hackney-vogner', men i London kaller vi dem bare ' black cabs/taxis'.

Hva betyr statister i en taxi?

"Tilleggsprisene" er for eventuelle tilleggsgebyrer, som en avgift etter arbeidstid, og eventuelle ekstra passasjerer "Rate" er antall passasjerer som skal belastes. Hvis du reiser alene, vil prisen bli satt til standard 1. Hvis du er en gruppe på 4 passasjerer, vil taxisjåføren legge til 3 ekstra.

Gjør London-cabbiene fortsatt kunnskapen?

London taxisjåfører er lisensiert og må ha bestått et omfattende opplæringskurs (kunnskapen) I motsetning til mange andre byer, er antallet taxisjåfører i London ikke begrenset. I mange år ble det brukt spesialdesignede kjøretøy, men fra ca. 2008 har det også blitt brukt spesi altilpassede «folkebærere»-kjøretøyer.

Anbefalt: