Logo no.boatexistence.com

Var geriljakrigføring effektiv i Vietnam?

Innholdsfortegnelse:

Var geriljakrigføring effektiv i Vietnam?
Var geriljakrigføring effektiv i Vietnam?

Video: Var geriljakrigføring effektiv i Vietnam?

Video: Var geriljakrigføring effektiv i Vietnam?
Video: Napoleons Elite - Das 8. Linie Infanterie-Regiment erklärt! (1806-1815) 2024, Kan
Anonim

Geriljakampmetoder Derfor utfordret geriljakrigføring USA til å vinne, ikke på grunn av hvor mye land man har vunnet, men heller ved å øke antall ofre. Denne metoden, k alt utmatting, var en av hovedårsakene til at Vietnamkrigen alltid har vært ansett som en av de mest destruktive

Var geriljakrigen vellykket?

En av de mest vellykkede geriljakrigene ble ledet av George Kastrioti Skanderbeg mot de invaderende ottomanerne I 1443 samlet han albanske styrker og drev tyrkerne fra hjemlandet. … Under det nederlandske opprøret på 1500-tallet førte Geuzen en geriljakrig mot det spanske imperiet.

Hvorfor var geriljakrigføringen effektiv?

Kamping som gerilja var attraktivt: det ville gi menn mer frihet enn de ville nyte i den vanlige hæren, og viktigst av alt, ville tillate dem å forbli hjemme for å forsvare deres familier og lokalsamfunn. Flere forskjellige typer gerilja dukket opp under borgerkrigen.

Var geriljakrigføring en effektiv militærstrategi?

Geriljakrigføring skiller seg fra taktikken for små enheter som brukes i screening- eller rekognoseringsoperasjoner som er typiske for konvensjonelle styrker. … Det kan være ganske vellykket mot et upopulært utenlandsk eller lok alt regime, som demonstrert av den cubanske revolusjonen, Afghanistan-krigen og Vietnamkrigen.

Hvorfor brukte Vietnam geriljakrigføring?

Det grunnleggende målet med geriljakrigføring er å unngå en kamp med fienden Vietcong brukte dette da de aldri kunne håpe å beseire amerikanske styrker i en kamp. Målet deres var å angripe amerikanske tropper i små grupper, og deretter forsvinne inn i det omkringliggende landskapet.

Anbefalt: