Logo no.boatexistence.com

Er geriljakrigføring taktikk?

Innholdsfortegnelse:

Er geriljakrigføring taktikk?
Er geriljakrigføring taktikk?

Video: Er geriljakrigføring taktikk?

Video: Er geriljakrigføring taktikk?
Video: The Art of War: Guerrilla Warfare 2024, Kan
Anonim

Geriljakrigføring er en form for irregulær krigføring der små grupper av stridende, som paramilitært personell, væpnede sivile eller irregulære, bruker militær taktikk inkludert bakholdsangrep, sabotasje, raid, smålig krigføring, hit-and-run taktikk og mobilitet, for å kjempe mot et større og mindre mobilt tradisjonelt militær.

Hvorfor er geriljakrigføring så effektiv?

Den brede strategien som ligger til grunn for vellykket geriljakrigføring er at av langvarig trakassering oppnådd ved ekstremt subtile, fleksible taktikker designet for å slite ned fienden … Det var for mange osmanske soldater til å risikere å gjøre kamp, men uansett var å drepe fienden sekundært til å drepe kommunikasjonslinjen hans.

Hva kjennetegner geriljakrigføring?

De har alle egenskapene til en geriljahær: homogenitet, respekt for lederen, tapperhet, kunnskap om bakken, og ofte til og med god forståelse for taktikken for å være ansatt. Det eneste som mangler er støtte fra folket; og uunngåelig blir disse gjengene tatt til fange og utryddet av den offentlige styrken.

Er geriljakrigføring ulovlig?

Å være en gerilja er ikke en krigsforbrytelse. Å bruke sivile som menneskelige skjold er -- og diskvalifiserer irregulære styrker fra å nyte privilegiene som tildeles lovlige stridende.

Hva er et eksempel på geriljakrigføring?

Klassiske eksempler på geriljakrigføring inkluderer angrepene fra mer enn 300 band med franske franc-tireurs, eller snikskyttere, på invaderende tyske tropper under den fransk-prøyssiske krigen (1870- 1871); boerangrepene mot britiske tropper som okkuperte Transvaal og den oransje fristaten under de sørafrikanske krigene (…

Anbefalt: