Logo no.boatexistence.com

Hva kan ct-skanninger oppdage?

Innholdsfortegnelse:

Hva kan ct-skanninger oppdage?
Hva kan ct-skanninger oppdage?

Video: Hva kan ct-skanninger oppdage?

Video: Hva kan ct-skanninger oppdage?
Video: UCSF Radiology: What can CT Scan imaging show us? 2024, Kan
Anonim

Hva brukes den til?

  • CT-skanninger kan oppdage bein- og leddproblemer, som komplekse beinbrudd og svulster.
  • Hvis du har en tilstand som kreft, hjertesykdom, emfysem eller levermasser, kan CT-skanninger oppdage det eller hjelpe leger med å se endringer.
  • De viser indre skader og blødninger, for eksempel forårsaket av en bilulykke.

Hva kan diagnostiseres ved CT-skanning?

Diagnose muskel- og skjelettlidelser, som for eksempel beinsvulster og brudd. Finn ut plasseringen av en svulst, infeksjon eller blodpropp. Veilede prosedyrer som kirurgi, biopsi og strålebehandling. Oppdage og overvåke sykdommer og tilstander som kreft, hjertesykdom, lungeknuter og levermasser.

Hva kan ikke sees på en CT-skanning?

Der MR virkelig utmerker seg er å vise visse sykdommer som en CT-skanning ikke kan oppdage. Noen kreftformer, for eksempel prostatakreft, livmorkreft og visse leverkreftformer, er stort sett usynlige eller svært vanskelige å oppdage på en CT-skanning. Metastaser til bein og hjerne vises også bedre på en MR.

Finner CT-skanninger alt?

CT-skanninger kan produsere detaljerte bilder av mange strukturer inne i kroppen, inkludert de indre organer, blodårer og bein De kan brukes til å: diagnostisere tilstander – inkludert skade på bein, skader på indre organer, problemer med blodstrøm, hjerneslag og kreft.

Viser CT-skanninger alltid kreft?

En CT-skanning kalles også noen ganger en CAT-skanning (Computerized Axial Tomography). Mens CT-skanninger viser litt mer detaljer enn en ultralyd, de kan fortsatt ikke identifisere kreftvev – og dette kan lett føre til falske negativer.

Anbefalt: