Bør jeg bruke en fluorkarbonleder?

Innholdsfortegnelse:

Bør jeg bruke en fluorkarbonleder?
Bør jeg bruke en fluorkarbonleder?

Video: Bør jeg bruke en fluorkarbonleder?

Video: Bør jeg bruke en fluorkarbonleder?
Video: How and why to use braid and a long fluorocarbon leader 2024, Oktober
Anonim

Hvorfor bruke en fluorkarbonleder i stedet for mono? Fluorokarbon har flere fordeler fremfor mono – det er mer slitebestandig og har mindre strekk – men hovedgrunnen til at de fleste fiskere velger fluorkarbon er fordi det er mindre synlig for linesky fisk.

Gjør fluorkarbonleder en forskjell?

Dette spørsmålet kommer fordi det er stor prisforskjell mellom de to. Faktisk er det veldig vanlig at fluorkarbon-lederlinje er 5+ ganger mer enn fluorkarbon-hovedlinje målt på pris-per-yard-basis.

Bør du bruke en leder med flettet linje?

En fletteline brukes sjelden uten en leder Til tross for sin høye bruddstyrke og lave diameter (to funksjoner som gjør den ideell for målretting mot store arter og fiske i sterke strømmer), er svært usannsynlig å finne en fisker som bruker en rett flettet linje uten å legge til en leder på slutten av den.

Bør du bruke en fluorkarbonleder med flettet linje?

Etter vår ydmyke mening bør enhver sportsfisker som bruker flettet fiskesnøre også bruke 100 % fluorkarbonleder … Det er vanskeligere for fisken å se, mer slitebestandig gjør det vanskeligere for fisk å bryte av på strukturen, og fluorkarbonleder gir overlegen knutestyrke over flettet line som er kjent for å skli.

Hva er formålet med en fluorkarbonleder?

Hvorfor bruke en fluorkarbonleder i stedet for mono? Fluorokarbon har flere fordeler fremfor mono – det er mer slitesterkt, og det har mindre strekk – men hovedgrunnen til at de fleste fiskere velger fluorkarbon er fordi det er mindre synlig for linesky fisk.

Anbefalt: