Logo no.boatexistence.com

Hva gjorde abbedisse hilda?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjorde abbedisse hilda?
Hva gjorde abbedisse hilda?

Video: Hva gjorde abbedisse hilda?

Video: Hva gjorde abbedisse hilda?
Video: Лучший приморский город? WHITBY Северный Йоркшир - Прогулка и история WHITBY 2024, Kan
Anonim

Hilda of Whitby eller Hild of Whitby (ca. 614–680) er en kristen helgen og grunnleggende abbedisse av klosteret i Whitby, som ble valgt som møtested for synoden i Whitby i 664. … Han dokumenterte mye av engelskmennenes kristne omvendelse.

Hvem var abbedisse Hild?

Saint Hilda of Whitby, Hilda stavet også Hild, (født 614, Northumbria-død 17. november 680, Whitby, Yorkshire, Eng.; festdag 17. november), grunnlegger av Streaneshalch (nå Whitby) Abbey og en av de fremste abbedissene i det angelsaksiske England.

Hvorfor ble Hilda med i klosteret?

Hilda hadde tenkt å bli med Hereswitha på en reise til det kjente klosteret Chelles i Frankrike, for å tilbringe resten av livet sitt i studier og hengivenhet. … Der ble Hilda abbedisse i et lite dobbeltkloster, der både menn og kvinner levde under hennes religiøse styre.

Hvorfor ble St. Hilda ofte oversett?

St Hilda's er ofte savnet i kraft av å være litt lenger utenfor byen enn de fleste av de andre høgskolene, men de forskjellige hagene er nydelige, høgskolen ligger rett ved elven, og utsikten over til Christ Church Meadows er flott. Ingen inngangsbillett, så verdt å vandre rundt hvis du er på den siden av Oxford.

Hva oppnådde St. Hilda?

Hild er en betydelig skikkelse i engelsk kristendoms historie. Som abbedissen av Whitby – et kloster for både menn og kvinner – ledet hun et av de viktigste religiøse sentrene i den angelsaksiske verden.

Anbefalt: