Logo no.boatexistence.com

Er døvstum arvelig?

Innholdsfortegnelse:

Er døvstum arvelig?
Er døvstum arvelig?

Video: Er døvstum arvelig?

Video: Er døvstum arvelig?
Video: Research Has Potential To Help Treat Hereditary Deafness Related to the Gene SLC26A4 2024, Juli
Anonim

En analyse av 240 døvstumme elever avslørte at hovedårsaken til medfødt døvhet hadde vært arv (68,5 %) som var annerledes enn før 1970-tallet. Av pasientene med forsinket døvhet var 29,8 % arvelig.

Kan døvstumme være genetisk?

Hørselstap er den vanligste sensoriske lidelsen, og minst 50 % av tilfellene skyldes en genetisk etiologi. To tredjedeler av personer med medfødt døvhet er ikke-syndromiske. Blant de ikke-syndromiske formene er det store flertallet monogene autosomale recessive trekk.

Føler det å være døv i familien?

Noen mutasjoner går i familier og andre ikke. Hvis mer enn én person i en familie har hørselstap, sies det å være "familiært". Det vil si at det går i familien. Omtrent 70 % av alle mutasjoner som forårsaker hørselstap er ikke-syndromiske.

Hva får et barn til å være døvstum?

Døvhet skyldes ikke at barnet har gjort noe g alt eller fordi noen blir straffet. Vanlige årsaker før en baby blir født: arvelig (forekommer i visse familier, selv om foreldrene selv kanskje ikke er døve). Vanligvis har et barn ingen annen funksjonshemming, og lærer raskt.

Er stum arvelig?

Flertallet av barn med selektiv mutisme har en genetisk disposisjon for angst. De har med andre ord arvet en tendens til å være engstelig fra ett eller flere familiemedlemmer.

Anbefalt: