Logo no.boatexistence.com

Formel for allylgrupper?

Innholdsfortegnelse:

Formel for allylgrupper?
Formel for allylgrupper?

Video: Formel for allylgrupper?

Video: Formel for allylgrupper?
Video: Rally Group B - Tribute 2024, Kan
Anonim

En allylgruppe er en substituent med strukturformelen H2C=CH−CH2R , der R er resten av molekylet. Den består av en metylenbro (−CH2−) festet til en vinylgruppe (−CH=CH2). Navnet er avledet fra det latinske ordet for hvitløk, Allium sativum.

Er allyl en funksjonell gruppe?

Allyl indikerer en funksjonell gruppe med strukturformel H2C=CH-CH2 -R, hvor R er resten av molekylet. Den består av metylenbro (-CH2-) mellom vinylgruppen (-CH=CH2) og resten av molekylet. Derfor inneholder allylgruppen sp2 hybridiserte vinylkarbonatomer og sp3 hybridiserte allylkarbonatomer.

Hva er allyl- og vinylgruppe?

En vinylgruppe er den minste gruppen som inneholder et vinylkarbon. En allylgruppe er den minste gruppen som inneholder et allylisk karbon. Substituenten er på det vinyliske eller allyliske karbonet.

Hva betyr allyl?

Medisinsk definisjon av allyl

: en umettet monovalent radikal C3H5 forbindelserav disse finnes i oljer av hvitløk og sennep. Andre ord fra allyl. allylisk / ə-ˈlil-ik, a- / adjektiv.

Hva menes med allylalkohol?

Allylalkohol (IUPAC-navn: prop-2-en-1-ol) er en organisk forbindelse med strukturformelen CH2=CHCH2OH. Som mange andre alkoholer er det en vannløselig, fargeløs væske. Det er mer giftig enn typiske små alkoholer. … Allylalkohol er den minste representanten for allylalkoholene.

Anbefalt: