Logo no.boatexistence.com

Hvor er vekslende hemiplegi lokalisert?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er vekslende hemiplegi lokalisert?
Hvor er vekslende hemiplegi lokalisert?

Video: Hvor er vekslende hemiplegi lokalisert?

Video: Hvor er vekslende hemiplegi lokalisert?
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Kan
Anonim

Inferior alternerende hemiplegi (også kjent som medi alt medullært syndrom) involverer vanligvis en svakhet i ekstremitetene ledsaget av lammelse av muskler på den ipsilaterale siden av tungen (sett som en avvik av tungen på den siden på fremspring).

Hva er en alternerende hemiplegi?

Definisjon. Vekselvis hemiplegi er en sjelden nevrologisk lidelse som utvikler seg i barndommen, oftest før barnet er 18 måneder. Lidelsen er karakterisert ved tilbakevendende episoder med lammelser som involverer én eller begge sider av kroppen, flere lemmer eller et enkelt lem.

Hvor er hemiplegien lokalisert?

Hemiplegia, lammelse av musklene i nedre ansikt, arm og ben på den ene siden av kroppenDen vanligste årsaken til hemiplegi er hjerneslag, som skader kortikospinalkanalene i den ene hjernehalvdelen. Kortikospinalkanalene strekker seg fra nedre ryggmarg til hjernebarken.

Hvilket kromosom er vekslende hemiplegi fra barndommen funnet på?

Årsak. Nyere forskning tyder på at AHC er forårsaket av en de novo (spontan) genetisk mutasjon i ATP1A3-genet på kromosom 19 (locus 19q13. 31) som koder for enzymet ATP1A3. Et lite antall tilfeller ser ut til å være forårsaket av en mutasjon i ATP1A2-genet.

Er alternerende hemiplegi arvet?

De fleste tilfeller av alternerende hemiplegi i barndommen skyldes nye mutasjoner i genet og forekommer hos personer som ikke har hatt sykdommen i familien. Tilstanden kan imidlertid også forekomme i familier.

Anbefalt: