Logo no.boatexistence.com

På den diofantiske ligningen?

Innholdsfortegnelse:

På den diofantiske ligningen?
På den diofantiske ligningen?

Video: På den diofantiske ligningen?

Video: På den diofantiske ligningen?
Video: Diofantiske likninger 2024, Kan
Anonim

En ligning Den enkleste lineære diofantiske ligningen har formen ax + by=c, der a, b og c er gitt heltall. Løsningene er beskrevet av følgende teorem: Denne diofantiske ligningen har en løsning (der x og y er heltall) hvis og bare hvis c er et multiplum av den største felles divisor av a og b.

Hvem løste den diofantiske ligningen?

Disse ligningene ble navngitt til ære for den greske matematikeren Diophantus fra Alexandria fra 300-tallet, og ble først systematisk løst av hinduistiske matematikere som begynte med Aryabhata (ca. 476–550).

Hva er en diofantinsk lineær ligning?

A Linear Diophantine Equation (LDE) er en ligning med 2 eller flere heltalls ukjente og heltalls ukjente er hver til maksim alt 1. Lineær Diophantine likning i to variabler har form av ax+by=c, hvor x, y∈Z og a, b, c er heltallskonstanter.

Hvor mange løsninger har en diofantligning?

I eksemplet ovenfor ble en innledende løsning funnet på en lineær diofantligning. Dette er imidlertid bare en løsning av ligningen. Når det finnes heltallsløsninger til en ligning a x + b y=n, ax+by=n, ax+by=n, finnes det uendelig mange løsninger.

Hvordan vet du om en diofantligning har en løsning?

Den enkleste lineære diofantiske ligningen har formen ax + by=c, hvor a, b og c er gitt heltall. Løsningene er beskrevet av følgende teorem: Denne diofantiske ligningen har en løsning (der x og y er heltall) hvis og bare hvis c er et multiplum av den største felles divisor av a og b

Anbefalt: