Logo no.boatexistence.com

Hva er hamel basis?

Innholdsfortegnelse:

Hva er hamel basis?
Hva er hamel basis?

Video: Hva er hamel basis?

Video: Hva er hamel basis?
Video: Basis and Dimension 2024, Kan
Anonim

A Hamel-basis er a delmengde B av et vektorrom V slik at hvert element v ∈ V unikt kan skrives som. med αb ∈ F, med den ekstra betingelsen at settet. er endelig.

Hva er grunnlaget for R over Q?

Faktisk, fordi Q er tellbar, kan man vise at delrommet til R generert av en hvilken som helst tellbar delmengde av R må kunne telles. Fordi R i seg selv er utellelig, kan no countable set være et grunnlag for R over Q Dette betyr at ethvert grunnlag for R over Q, hvis det finnes, vil være vanskelig å beskrive.

Hva er forskjellen mellom basis- og Schauder-basis?

I matematikk er en Schauder-basis eller tellbar basis lik den vanlige (Hamel)-basis for et vektorrom; forskjellen er at Hamel-baser bruker lineære kombinasjoner som er endelige summer, mens for Schauder-baser kan de være uendelige summer.

Er en Hamel-basis tellbar?

b) Ethvert Hamel-grunnlag for X er utellelig. Beviset bruker Baire-kategoriteorem og det faktum at hvert endeligdimensjon alt underrom i et Banach-rom er lukket (se [FHH+, Proposisjon 1.36]).

Hva er grunnlaget for et uendelig dimensjon alt vektorrom?

Uendelig dimensjonale rom

Et rom er uendelig dimensjon alt, hvis det ikke har noen basis som består av endelig mange vektorer. Av Zorn Lemma (se her), har hvert rom en basis, så et uendelig dimensjon alt rom har en basis som består av uendelig antall vektorer (noen ganger til og med utellelige)

Anbefalt: