Logo no.boatexistence.com

Er gluten dårlig for deg?

Innholdsfortegnelse:

Er gluten dårlig for deg?
Er gluten dårlig for deg?

Video: Er gluten dårlig for deg?

Video: Er gluten dårlig for deg?
Video: The TRUTH About Gluten 2024, Kan
Anonim

Det er ingen avgjørende bevis for at gluten er dårlig for gjennomsnittspersonens helse. Faktisk er glutenfri mat ofte mer bearbeidet og mindre næringsrik. Gluten er bare dårlig for personer med cøliaki og dermatitis herpetiformis.

Hvorfor er gluten dårlig for deg?

Det er vanlig i matvarer som brød, pasta, pizza og frokostblandinger. Gluten gir ingen essensielle næringsstoffer Personer med cøliaki har en immunreaksjon som utløses av å spise gluten. De utvikler betennelser og skader i tarmkanalene og andre deler av kroppen når de spiser mat som inneholder gluten.

Er gluten sunt eller usunt?

Gluten er ikke sunt eller usunt (med mindre du har cøliaki). Det er et protein, men det finnes i matvarer i så små mengder at det ikke gir protein på den måten som et egg eller en kyllingbit gjør.

Hvordan er gluten bra for deg?

Et glutenfritt kosthold kan gi mange helsefordeler, spesielt for de med cøliaki. Det kan hjelpe med å lindre fordøyelsessymptomer, redusere kroniske betennelser, øke energien og fremme vekttap.

Hva skjer hvis du spiser gluten og bør ikke?

Ikke-cøliaki glutenintoleranse betyr at kroppens fordøyelsessystem ikke tåler noen form av proteinet gluten. Hvis den konsumeres, kjemper kroppen din mot det med betennelse, noe som forårsaker fordøyelsesproblemer som tretthet, magesmerter, diaré og gasser.

Anbefalt: