Hvordan trekker jeg fra matriser?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan trekker jeg fra matriser?
Hvordan trekker jeg fra matriser?

Video: Hvordan trekker jeg fra matriser?

Video: Hvordan trekker jeg fra matriser?
Video: Hvordan trekker jeg sammen matriser? MATTE FOR ØKONOMER PRIVATLÆRER BI 2024, Oktober
Anonim

Vi kan bare legge til eller trekke fra matriser hvis dimensjonene deres er de samme. For å legge til matriser legger vi ganske enkelt de tilsvarende matriseelementene sammen. For å subtrahere matriser, , trekker vi ganske enkelt de tilsvarende matriseelementene sammen.

Hvordan legger du til og subtraherer matriser?

En matrise kan bare legges til (eller trekkes fra) en annen matrise hvis de to matrisene har samme dimensjoner. For å legge til to matriser, bare legg til de tilsvarende oppføringene, og plasser denne summen i den tilsvarende posisjonen i matrisen som resulterer.

Kan du trekke et tall fra en matrise?

Subtraksjon av matrise er mulig ved å trekke fra elementet i en annen matrise hvis de har samme rekkefølgeDenne nye matrisen er forskjellen mellom de to ovennevnte matrisene. Så differansen mellom to matriser oppnås ved å trekke fra de tilsvarende elementene i de gitte matrisene.

Kan du legge til eller trekke fra matriser av forskjellige størrelser?

Jeg må understreke at for å legge til eller subtrahere to gitte matriser, , bør de ha samme størrelse eller dimensjon. Ellers konkluderer vi med at summen (addisjon) eller differansen (subtraksjon) av to matriser med forskjellige størrelser eller dimensjoner er udefinert!

Kan du multiplisere en 3x3 og 2x3 matrise?

Multiplikasjon av 2x3- og 3x3-matriser er mulig og resultatmatrisen er en 2x3-matrise.

Anbefalt: