Logo no.boatexistence.com

Er fosforsyre løselig?

Innholdsfortegnelse:

Er fosforsyre løselig?
Er fosforsyre løselig?

Video: Er fosforsyre løselig?

Video: Er fosforsyre løselig?
Video: Хотите забыть про АРТРИТ? Тогда ешьте ЭТО и забудьте про эти... 2024, Juli
Anonim

Fosforsyre, også kjent som ortofosforsyre eller fosfor(V)syre, er en svak syre med den kjemiske formelen H ₃PO ₄. Den rene forbindelsen er et fargeløst fast stoff. Alle tre hydrogenene er sure i varierende grad og kan gå tapt fra molekylet som H⁺-ioner.

Er fosforsyre vandig?

Fosforsyre er ofte påtruffet i kjemiske laboratorier som en 85 % vandig løsning, som er en fargeløs, luktfri og ikke-flyktig sirupsaktig væske.

Er fosforsyre oppløst i vann?

Fosforsyre, H3PO4 (ortofosforsyre), er en hvit krystallinsk substans som smelter ved 108°F (42) °C). Den finnes oftest i vandig form (oppløst i vann), der den danner en fargeløs, tykk væske.

Hva skjer med fosforsyre i vann?

Siden fosforsyre kan donere tre protoner (hydrogenioner) til andre stoffer, er det kjent som en triprotisk syre. Fosforsyre er en svak syre, med bare en liten prosentandel av molekylene i løsningen som ioniserer. … Det resulterende produktet er og deretter oppløst i vann for å produsere veldig ren fosforsyre.

Er fosforsyre sterkere enn svovelsyre?

Svovelsyre er en sterk syre, mens fosforsyre er en svak syre. I sin tur kan styrken til en syre bestemme måten en titrering skjer på.

Anbefalt: